Poslední tisková zpráva

Videojet představuje nový velký znak Inkoustová tiskárna pro kódování obalů a kartonů

Tiskárna Videojet 2380 tiskne variabilní kódy s vysokým rozlišením.
a identifikační informace o produktu

CHICAGO, IL – 21 březen 2024 – Společnost Videojet, která má více než 45 let zkušeností s inkoustovou tiskovou technologií, s potěšením uvádí na trh novou inkoustovou tiskárnu Videojet 2380 s velkým rozlišením pro výrobce a distributory s požadavky na kódování obalů na vyžádání.

Inkoustová tiskárna Videojet 2380 nabízí kompletní řešení pro tisk na krabice z vlnité lepenky, kartony, přepravní kontejnery a další porézní materiály. Tento velkoplošný značkovací systém, který je modulární a snadno integrovatelný, je navržen tak, aby jej mohl obsluhovat a udržovat každý uživatel s minimálním zaškolením nebo zkušenostmi. Samočisticí technologie automaticky provádí běžné čištění tiskové hlavy, což pomáhá zajistit stálou kvalitu tisku s menším množstvím nepořádku a údržby. Videojet 2380 poskytuje rychlé spuštění a tiskne odolný text, loga a čárové kódy ve vysokém rozlišení, které jsou připraveny splnit požadavky distribučního řetězce.

Tato univerzální tiskárna kartonů a lepenkových krabic se přizpůsobí jedinečným požadavkům uživatelů na značení a kódování. Umožňuje kódování proměnných výrobních údajů, jako jsou kódy šarží, data výroby a obsah, na vyžádání. Dvě tiskové hlavy lze snadno integrovat bez potřeby dalšího hardwaru, což umožňuje kódování až do výšky tisku 140 mm (5,5 palce) nebo kódování na dvou stranách krabice. Obě tiskové hlavy lze ovládat jedním uživatelským rozhraním, které je oddělené od tiskového stroje, takže jej lze umístit do optimální polohy pro obsluhu.

Videojet 2380 je snadno použitelné řešení pro značení s intuitivní dotykovou obrazovkou a uživatelským rozhraním SIMPLICiTY™, které nabízí vestavěné úpravy úloh a průvodce pro obsluhu, což pomáhá omezit interakce s tiskárnou a potenciální chyby uživatele. Díky vestavěným protokolům pro připojení a kompatibilitu nabízí systém emulaci USB, VideojetConnect™ a ZPL. Vestavěná je také Wi-Fi pro vzdálený přístup a analytické funkce. HMI se snadno integruje se snímačem čárových kódů pro rychlý výběr úlohy a zadávání dat. Funkce Scan2Run™ v systému 2380 pomáhá zajistit, aby byl vybrán a do tiskárny stažen správný kód, což snižuje počet chyb při kódování a přepracování.

Systém je vybaven vzduchovým nožem, který pomáhá čistit desku trysky. Automatický proces mikročištění lze naprogramovat tak, aby čistil trysky tiskové hlavy v určitých intervalech a pomohl tak zabránit ucpávání prachem bez zastavení výrobní linky.

Inkoust použitý v procesu automatického pročištění je recyklován zpět do systému, což zajišťuje čistší provoz a optimalizované využití inkoustu pro snížení nákladů. Navíc lze kompaktní nádobku s inkoustem v tiskárně rychle a snadno vyměnit, aniž by se přerušila výroba. Tiskárna 2380 nabízí výběr ze sedmi barev inkoustu, což napomáhá odlišení produktů a estetice balení.

Robustní konstrukce tiskárny Videojet 2380 zajišťuje bezporuchovost díky osvědčené technologii tiskárny. Je vyrobena z odolné nerezové oceli třídy 304, která je ideální pro prostředí výroby obalů a přepravních kartonů. Jedinečný gyroskopický snímač monitoruje úhel uchycení tiskárny v reálném čase, čímž pomáhá předcházet únikům inkoustu, a také detekuje a zaznamenává signály vnějších nárazů.

Tisk na vyžádání a tisk přímo do krabic pomáhají uživatelům zefektivnit požadavky na nákup a snížit zásoby jedinečných obalů, čímž se snižují náklady, potřebný skladovací prostor a možnost vzniku odpadu. Současně nabízí flexibilitu, která umožňuje rychle reagovat na změny v obsahu tiskovin a poptávce po produktech.

Ke snadné údržbě tiskárny a minimalizaci zásahů obsluhy přispívá i nabídka služeb Videojet LifeCycle Advantage™. Tato exkluzivní nabídka využívá dynamická data tiskárny, vzdálené připojení a odborné znalosti společnosti Videojet, které pomáhají udržet tiskárny v provozu s maximální efektivitou po celou dobu jejich provozní životnosti. Volitelná služba VideojetConnect™ Remote Service umožňuje technikům společnosti Videojet i vlastním technikům sledovat stav tiskárny, řešit problémy a zlepšovat dlouhodobý výkon.

Další informace o velkoplošné inkoustové tiskárně Videojet 2380 najdete na adrese: www.videojet.cz.

O společnosti Videojet Technologies:

Společnost Videojet Technologies je světovou jedničkou na trhu identifikace výrobků, která poskytuje produkty pro in-line tisk, kódování a značení, tekutiny pro specifické aplikace a služby pro celý životní cyklus výrobku. Cílem společnosti je spolupracovat se zákazníky z oblasti výroby spotřebního zboží, farmaceutického a průmyslového zboží, aby se zvýšila jejich produktivita, chránily a rozvíjely se jejich značky a udržely si náskok před průmyslovými trendy a předpisy. Díky odborníkům na aplikace u zákazníků a vedoucím technologiím v oblasti kontinuálního inkoustového tisku (CIJ), termálního inkoustového tisku (TIJ), laserového značení, termotransferového přetisku (TTO), kódování a označování obalů a širokého spektra tisku má společnost Videojet po celém světě nainstalováno více než 400 000 tiskáren. Zákazníci se spoléhají na produkty Videojet při tisku na více než deset miliard produktů denně. Prodejní, aplikační, servisní a školící podporu zákazníkům zajišťuje přímý provoz s více než 4 000 členy týmu ve 26 zemích světa. Kromě toho distribuční síť Videojet zahrnuje více než 400 distributorů a výrobců OEM, kteří obsluhují 135 zemí.

© 2024 Videojet Technologies Inc. Všechna práva vyhrazena. Videojet je registrovaná ochranná známka společnosti Videojet Technologies Inc.